Η νέα ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με την πολιτικοστρατιωτική ένταση στην καρδιά της Ευρώπης επηρεάζουν όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Μιας οικονομίας που ήδη δοκιμάστηκε για δύο χρόνια από την πανδημία. Οι Ιχθυοκαλλιέργειες ως πρωτογενής τομέας προϊόντων διατροφής έρχονται αντιμέτωπες με νέα δεδομένα. Πως και πόσο επηρεάζεται η μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια από τη νέα κρίση; Ποιες πολιτικές και ποια διορθωτικά μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν για την ενίσχυση του κλάδου; Κατά πόσο αλλάζει ο κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός;
Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προβληματισμού: Η δυναμική πορεία της ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με καινοτόμες δράσεις; Κατά πόσο και πως θα επηρεάσει θετικά αυτή την πορεία ο θαλάσσιος χωροταξικός στρατηγικός σχεδιασμός σε όλα τα παραπάνω;
Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στις εργασίες του Συμποσίου Ιχθυοκαλλιέργειας που πραγματοποιείται την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή πολιτικών από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, εκπροσώπων του ακαδημαϊκού χώρου, τεχνοκρατών και εκπροσώπων του κλάδου. Το Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας στηρίζει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Ιχθυοκαλλιέργειας και η δράση FISH FROM GREECE.