Mε μεγάλη προσέλευση και έντονο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 10ο Trophy-Τροφή Meet–Up με θέμα: «ΑΙ και Πρωτογενής Τομέας Λύσεις και εξελίξεις» σε συνδιοργάνωση με τo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την χορηγία της Bayer Hellas.
Τα Trophy-Τροφή Meet-Ups πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος TrophyΤροφή, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία και ευρύτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου στη χώρα μας. Το TrophyΤροφή υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Το πρόγραμμα του 10ου Meetup ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και ασχολήθηκε με την ανάδειξη των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα καινοτόμα εργαλεία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και οι ψηφιακές πλατφόρμες στον πρωτογενή τομέα.
Το 10ο Trophy Meet–Up ξεκίνησε με χαιρετισμούς και παρουσίαση του προγράμματος από το Σταύρο Παπαδόπουλο, Υπεύθυνο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.
Στη συνέχεια η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη Χρύση Κοτονιά, Sustainable Agriculture & Food Value Chain Manager της Bayer Hellas, να μας παρουσιάζει τις νέες τάσεις και σύγχρονες τεχνολογίες ως πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας και να απαντά στις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.
Ακολούθησε πάνελ συζήτησης με την θεματική «Πώς η καινοτομία οδηγεί τον πρωτογενή τομέα στην επόμενη μέρα», στο οποίο συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Δεμέστιχας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, ΓΠΑ, ο κος Μανώλης Παναγιωτόπουλος, Country Commercial Lead Bayer Ελλάδας, ο κος Θεοχάρης Μωϋσιάδης, Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Future Intelligence Ltd, αλλά και ο κος Γιώργος Τσιαντής, Business Development Manager, Eden Library. Το πάνελ συντόνισε ο κος Σταύρος Παπαδόπουλος, Entrepreneurship Development Manager του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.
Έπειτα, ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον Fireside Chat με θέμα «Πώς η έρευνα και η καινοτομία συνδέονται με την επιχειρηματικότητα», με ομιλητές τον κο Σπύρο Φουντά, Καθηγητή ΓΠΑ, την κα Κατερίνα Παπαδούλη, Επικεφαλής Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΓΠΑ και τον κο Αντώνη Παπαδόπουλο, Διευθυντή Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.
Το δεύτερο Fireside Chat της ημέρας με τίτλο «Γεωργία Άνθρακα και η σημασία του Εδάφους», είχε ομιλητές την κα Γεωργία Ντάτση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών ΓΠΑ και τον κο Δημήτρη Βολουδάκη, Capacity Building Director, Νέα Γεωργία Νέα Γενιά.
Με την ολοκλήρωση των συζητήσεων ακολούθησε το 2ο σκέλος της εκδήλωσης, όπου οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές, επιχειρηματίες και startuppers, έλαβαν μέρος σε ένα ζωντανό εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας. Μετά από ψηφοφορία, επιλέχθηκε η ομάδα με την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν ήδη επιλεγεί από προηγούμενα Trophy-Τροφή Meet-ups.
Tα Trophy-Τροφή Meet-ups διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.
Υποστηρικτές των Trophy-Τροφή Meet-ups είναι οι efood, envOlve, ΚΕΜΕΛ & Μπύρα Νήσος.
H τελική εκδήλωση των Trophy-Τροφή Meet-Ups, η οποία θα συγκεντρώσει τα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας για το 2024 και όπου θα ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα του 2024, θα πραγματοποιηθεί στις 28/11/2024 στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών, με θέμα «Η επόμενη ημέρα του αγροδιατροφικού τομέα: Περιβάλλον, Βιωσιμότητα, Καινοτομία».