Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑλιείαΒιώσιμος εκσυγχρονισμός στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

Βιώσιμος εκσυγχρονισμός στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

Ανακοίνωση απέστειλε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) σύμφωνα με την οποία προχωρά στην υιοθέτηση ενός ενεργά βιώσιμου μοντέλου επαγγελματικών χώρων, συμβάλλοντας στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 55% έως το 2030 και της σταδιακής μετάβασης της χώρας στην κλιματική ουδετερότητα, έως το 2050.

Στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ στην Κεντρική Λαχαναγορά του  Ρέντη, λειτουργεί με πάροχο τη ΔΕΗ, Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων δύο θέσεων, για  την εξυπηρέτηση επισκεπτών, πελατών και συνεργατών.

Στόχος του Οργανισμού είναι να συμβάλλει στην επέκταση χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών με την ανάπτυξη υποδομών επαναφόρτισης, ιδίως δημόσια προσβάσιμων. Το μέλλον της ηλεκτροκίνησης σύμφωνα με εκτιμήσεις που προβλέπουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων να φτάνουν το 40% του συνόλου, το 2030.

Η λειτουργία του Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων,  σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολο Αποστολάκο, εντάσσεται στο ευρύτερο των ESG στόχων που έχει θέσει η Διοίκηση και υλοποιεί ο Οργανισμός με σειρά μέτρων και δράσεων που στοχεύει στην πράσινη μετάβαση , αφού, όπως επισημαίνει, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα όλων μας. Για τη γενιά μας, αλλά και για τις επόμενες γενιές πρέπει να αναλάβουμε άμεσα δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερα