Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΚτηνοτροφίαΑγελαδοτροφίαΕΔΟΚ: Η κρεατοπαραγωγός προβατοτροφία και βοοτροφία, μοχλοί ανάπτυξης

ΕΔΟΚ: Η κρεατοπαραγωγός προβατοτροφία και βοοτροφία, μοχλοί ανάπτυξης

Ημερίδα πραγματοποιεί ο ΕΔΟΚ στο πλαίσιο της φετινής Zootechnia, όπου το Agro.Tec είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η ημερίδα του ΕΔΟΚ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, Αίθουσα Α, και ώρα 10.00 π.μ – 17.00 μ.μ σε ημερίδα με θέμα: «Η κρεοπαραγωγός προβατοτροφία και βοοτροφία, μοχλοί ανάπτυξης που θέτουν την κτηνοτροφία εκ νέου μεταξύ των επαγγελμάτων επιλογής του Έλληνα».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ «Η κρεοπαραγωγός προβατοτροφία και βοοτροφία, μοχλοί ανάπτυξης που θέτουν την κτηνοτροφία εκ νέου   μεταξύ των επαγγελματικών επιλογών του Έλληνα».

Ημέρα: 04/02/2023,  Ώρα : 10.00 π.μ – 17.00 μ.μ.

Συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός, Αίθουσα Α, Θεσσαλονίκη

10:00 – 10:30    Προσέλευση – Εγγραφές

10:30 – 11:00    Έναρξη – Χαιρετισμοί

11:00 – 11:20    Γίτσας Ελευθέριος, Πρόεδρος ΕΔΟΚ. – «Η ΕΔΟΚ, το σήμερα και το αύριο του τομέα του κρέατος».

11:20 – 11:40   Τσιατούρας Ευθύμιος, Προϊστάμενος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις – ΥΠΑΑΤ. «Επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της κτηνοτροφίας – Σχέδια Βελτίωσης».

11:40 – 11:50   Jean Pierre Bonnet, Πρόεδρος GLBV, Όμιλος συνεταιρισμών Limousin παραγωγής και πάχυνσης. «Η κρεατοπαραγωγική φυλή Limousin και τα πλεονεκτήματά της συνεργασίας με τους συνεταιρισμούς στην πηγή παραγωγής της».

11:50 – 12:05  Πανταζής Χάρης, Μέλος Δ.Σ. ΕΔΟΚ, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων. «Επισιτιστική ασφάλεια και οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον».

12:05 – 12:20  Τάσιος Γρηγόριος, Πρόεδρος Παν. Ομοσπ. Ξενοδόχων, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. «Ελληνικό κρέας και η συμβολή του στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού».

12.20 -12.40  Δήμου Δημήτριος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων – «Το κρέας των Ελληνικών αυτόχθονων φυλών πρέπει να ενταχθεί στη φαρέτρα της Ελληνικής γαστρονομίας».

12:40 – 15:00    Δεξίωση

15:00 – 15:30    Απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γαλλία με το πρόγραμμα ERASMUS+.

15:30 – 15:50  ΔρΚρυσταλλίδου Ευδοκία, Διευθύντρια του Innovation & Impact HUB, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. «Κρεοπαραγωγός προβατοτροφία και αιγοτροφία – Προκλήσεις και προοπτικές».

15:50 – 16:10   Δρ. Λυμπερόπουλος Αριστοτέλης, Καθηγητής, Κατεύθυνση Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. «Ελληνική Κρεοπαραγωγός Βοοτροφία και Βουβαλοτροφία – Προοπτικές, Ανταγωνισμός».

16:10 – 16:30  Κεχαγιάς Νικόλαος, Κρεοτέχνης, Αντιπρόεδρος Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. «Η διαχείριση του κρέατος στο σύγχρονο κρεοπωλείο και τα προβλήματά του».           

Συντονίστρια: Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερα