Ημερίδα πραγματοποιεί ο ΕΔΟΚ στο πλαίσιο της φετινής Zootechnia, όπου το Agro.Tec είναι χορηγός επικοινωνίας.
Η ημερίδα του ΕΔΟΚ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, Αίθουσα Α, και ώρα 10.00 π.μ – 17.00 μ.μ σε ημερίδα με θέμα: «Η κρεοπαραγωγός προβατοτροφία και βοοτροφία, μοχλοί ανάπτυξης που θέτουν την κτηνοτροφία εκ νέου μεταξύ των επαγγελμάτων επιλογής του Έλληνα».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΘΕΜΑ «Η κρεοπαραγωγός προβατοτροφία και βοοτροφία, μοχλοί ανάπτυξης που θέτουν την κτηνοτροφία εκ νέου μεταξύ των επαγγελματικών επιλογών του Έλληνα».
Ημέρα: 04/02/2023, Ώρα : 10.00 π.μ – 17.00 μ.μ.
Συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός, Αίθουσα Α, Θεσσαλονίκη
10:00 – 10:30 Προσέλευση – Εγγραφές
10:30 – 11:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί
11:00 – 11:20 Γίτσας Ελευθέριος, Πρόεδρος ΕΔΟΚ. – «Η ΕΔΟΚ, το σήμερα και το αύριο του τομέα του κρέατος».
11:20 – 11:40 Τσιατούρας Ευθύμιος, Προϊστάμενος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις – ΥΠΑΑΤ. «Επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της κτηνοτροφίας – Σχέδια Βελτίωσης».
11:40 – 11:50 Jean Pierre Bonnet, Πρόεδρος GLBV, Όμιλος συνεταιρισμών Limousin παραγωγής και πάχυνσης. «Η κρεατοπαραγωγική φυλή Limousin και τα πλεονεκτήματά της συνεργασίας με τους συνεταιρισμούς στην πηγή παραγωγής της».
11:50 – 12:05 Πανταζής Χάρης, Μέλος Δ.Σ. ΕΔΟΚ, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων. «Επισιτιστική ασφάλεια και οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον».
12:05 – 12:20 Τάσιος Γρηγόριος, Πρόεδρος Παν. Ομοσπ. Ξενοδόχων, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. «Ελληνικό κρέας και η συμβολή του στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού».
12.20 -12.40 Δήμου Δημήτριος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων – «Το κρέας των Ελληνικών αυτόχθονων φυλών πρέπει να ενταχθεί στη φαρέτρα της Ελληνικής γαστρονομίας».
12:40 – 15:00 Δεξίωση
15:00 – 15:30 Απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γαλλία με το πρόγραμμα ERASMUS+.
15:30 – 15:50 Δρ. Κρυσταλλίδου Ευδοκία, Διευθύντρια του Innovation & Impact HUB, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. «Κρεοπαραγωγός προβατοτροφία και αιγοτροφία – Προκλήσεις και προοπτικές».
15:50 – 16:10 Δρ. Λυμπερόπουλος Αριστοτέλης, Καθηγητής, Κατεύθυνση Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. «Ελληνική Κρεοπαραγωγός Βοοτροφία και Βουβαλοτροφία – Προοπτικές, Ανταγωνισμός».
16:10 – 16:30 Κεχαγιάς Νικόλαος, Κρεοτέχνης, Αντιπρόεδρος Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας. «Η διαχείριση του κρέατος στο σύγχρονο κρεοπωλείο και τα προβλήματά του».
Συντονίστρια: Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος