Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΑποζημιώσειςΠληρωμή 76 εκατ. € την Τρίτη και την Τετάρτη από τον ΕΛΓΑ

Πληρωμή 76 εκατ. € την Τρίτη και την Τετάρτη από τον ΕΛΓΑ

Tην Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 12:00 θα καταβληθούν από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) 60 εκ.€ για αποζημιώσεις του έτους 2023. Η πληρωμή θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 3 Απριλίου. Με την πληρωμή της 2ας και 3ης Απριλίου, το κράτος θα έχει καταβάλει στους δικαιούχους το ποσό των 130 εκ. ευρώ μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που απέστειλε το ΥπΑΑΤ, η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του ά εξαμήνου του 2024.

Την Τετάρτη 3η Απριλίου 2024 και ώρα 12:00 θα καταβληθούν μέσω του ΕΛΓΑ, από την Κρατική Αρωγή, 16 εκ.€, ως προκαταβολές αποζημιώσεων στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι 2023, στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Έβρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ δικαιώνουν τις προσδοκίες των αγροτών. Με συνέπεια και συστηματική προσπάθεια, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα και με τις πληρωμές που κάνουμε συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλέστερα